Website laten maken? 3 tips voor een killer website!
Wat is het doel van jouw website? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze tips zijn voor starters, MKB bedrijven, multinationals en ondernemers. Tegenwoordig is professionaliteit en actualiteit in een website onmisbaar. Dit verhoogt niet alleen je vertrouwen, conversie en professionalisme, je wordt als bedrijf direct digitaal-geloofwaardig. Deze lijst met tips helpt jou bij het (laten) maken van een website, en bij het uitzoeken van een passende design agency.
1. Budget bepaal je vooraf
Onderaan de streep is budget een van de meest doorslaggevende factoren voor een goede en winstgevende website. Wil jij een website? Denk dan eerst goed na; wat moet de website opleveren, wat is het doel om jouw website te laten maken? Welk budget wordt hiervoor vrijgemaakt?
Wanneer je in Google zoekt naar prijzen voor het ontwerpen van een website dan worden deze vaak al aangeboden voor € 150,00. Professionele maatwerk sites liggen vaak al rond € 3.000,00 of meer. Onderzoek voorhand of jouw ontwikkelaar gebruik gaat maken van een thema, deze speciaal voor jou ontwerpt of deze naar jouw smaak aanpast.
- Hoeveel uren worden er in mijn website gestoken?
- Hoeveel regie heb ik over de ontwikkeling van mijn website?
- Krijg ik de échte waarde naar mijn betaalde bedrag?
2. Kies een webdesignbureau die kan voldoen aan jouw behoeften, eisen en criteria
Laat jij een professionele website maken? Dan hoeft dit bureau niet groot te zijn, maar ook niet te klein. Net als jouw website zit de grootte en waarde van jouw bedrijf in hoe jij dit presenteert. De omvang van jouw ontwikkelaars(bedrijf) zegt niets over de prestatie. Een ervaren ontwikkelaar dreamteam van enkele personen is voldoende. Waarom zou jij veel-te-veel betalen voor gestoomde pakken, zijden dassen en een combinatie van succesverhalen en verkooppraatjes, wanneer jij altijd voor een ontwikkelaar kan gaan die goed werkt levert binnen jouw budget.
- Kies de ontwikkelaar strategisch!
- Vraag altijd een second-opinion aan.
- Kijk naar het eerdere werk, en vraag vervolgens referenties aan.
3. Eigen input in tegenstelling tot ervaren advies
Wanneer jij een ontwikkelaar kiest dan zullen zij altijd met jouw input moeten werken. Het is altijd van belang dat de ontwikkelings-technische termen en foefjes correct worden vertaald naar de business en terug. Heb jij een goede huisstijl? Begrijpt de ontwikkelaar dit ook?
- Geef de input altijd zo gedetailleerd mogelijk.
- Wees duidelijk naar welke stappen jij wilt ondernemen voor jouw eigen behoeften en doel.
- Zorg ervoor dat de website in korte communicatielijnen, stap voor stap gemaakt wordt samen met de ontwikkelaars.
Onze conclusie is toch altijd, ga op gevoel maar ook met de juiste planning op zoek naar een designbureau. Indien jij een bureau hebt gevonden wat veelal jouw doelgroep bedient, ga hier dan ook eerst mee in gesprek en laat alles een tijdje bezinken. Vraag second opinions aan bij vrienden, familie, collega’s en desnoods andere designbureaus. Het is tot slot straks hoe de mensen jou en jouw organisatie online gaan tegenkomen.
Overweeg jij om jouw website te laten maken door het DesignComplex Dreamteam? Wij hebben jullie graag op de koffie! ☕
Vraag gratis en vrijblijvend een 30 minuten advies gesprek aan via info@designcomplex.nl
0 Comments